Ви тут: Головна > Новини > Дивовижний підводний світ

Дивовижний підводний світ

5 листопада вихованці групи «Чомусики» мали змогу дізнатися багато різноманітного та цікавого про підводний світ та його мешканців під час інтегрованого заняття з аплікації та логіко-математичного розвитку на тему: «Чарівна рибка».

читати далі

Вихователь Ольга Олегівна Кошова запропонувала дітям  із  закритими очима послухати аудіозапис та розповісти, хто що почув.  Малята  впізнали шум моря, вітер, плескіт хвиль…

Переглядаючи фото презентацію підводного світу, вихованці пояснили чому морські мешканці отримали такі назви: риба-клоун, риба-їжак, риба-зебра, риба-молот, риба-пила та риба-вітрильник, золота рибка.

 Наступним завданням стала дидактична гра «Визнач напрямок». На ігровому полі діти викладали картинки із зображенням рибок та їх друзів так, щоб вони рухались у заданому стрілочкою напрямку: зліва направо, справа наліво, зверху вниз, знизу вверх.  

Золота рибка попрохала дітей виконати   бажання: відшукати для неї  подруг, щоб їй було не так самотньо на морському дні,  малята з радістю погодились  зробити аплікацію чарівної рибки.  «Чомусики»  розглянули зразок з аплікації, згадали правила роботи з ножицями. Перед тим, як приступити до роботи,  погралися  з пальчиками, промовляючи:  

Доброго ранку, небо блакитне,

Доброго ранку, сонце привітне,

Доброго ранку, в небі пташки

Доброго ранку, тобі і мені.

Занурившись у творчість аплікування чарівної рибки,  дошкільнята почули цікавинки  про них.

Після клопіткої роботи під музичний супровід  вихованці розім’яли мязи у фізхвилинці  «Вперед чотири кроки».

Розглядаючи аплікації чарівних рибок, малята розповідали, яка рибка їм подобається, чому та щедро оцінювали результат своєї творчості смайликами – наліпками.