Ви тут: Головна > Новини > Наші діти – малюки миють руки залюбки

Наші діти – малюки миють руки залюбки

Нещодавно у І молодшій групі «Сонечко» відбувся колективний перегляд режимного моменту  миття рук  на тему: «Пахнуть милом чисті рученята».

Читати далі

До нашої групи завітали педагоги дитсадка, яких   малюки разом із вихователем Оленою Іванівною  Дідовець радо зустріли та подарували їм свої щирі посмішки.  Сюрпризним моментом для малят  стала поява ляльки – Бруднулі. Усі діти одразу звернули увагу, що у неї  брудні руки та личко. Щоб навчити ляльку  доглядати за собою, діти почали грати у гру «Що потрібно мати,  щоб гарно виглядати?» 

Під час гри діти відшукували картинки із засобами особистої гігієни (мило, рушничок, зубна щіточка, шампунь…) та розповідали, для чого потрібні ці речі: «Милом  миють ручки»,  «Рушником витирають»,  «Зубною щіточкою чистять зубки». А ще вихованці   вилучали  «зайві»  картинки, де були зображення  іграшок.

 Промовляючи примовку: “Наші дітки-малюки, миють ручки залюбки, Рукавчики загортають, милом ручки натирають.”

Під водою довго миють, витирати їх уміють», – малеча разом з лялечкою-Бруднулею по незвичній доріжці із  слідів – «лапатось» вирушили до умивальної кімнати.

Діточки розповіли Бруднулі, де в садочку живе водичка, якою вона буває (теплою, холодною) та за допомогою  ілюстрацій пригадали послідовність миття рук.

 Лялька з маленькими «сонечками» розпочали  мити ручки: самостійно намилювали їх милом, ретельно змивали пінку, віджимали та витирали  своїми рушничками. З чисто вимитими руками діти повернулись до групової кімнати. А тут на малят чекав сюрприз – смачне печиво та тепленьке молочко.

Дівчинка – Чистюля була вдячна діткам та залишилась гратись з ними.