Ви тут: Головна > Новини > За вікном хурделиця, а у “Посмішці” – город на підвіконні

За вікном хурделиця, а у “Посмішці” – город на підвіконні

За вікном сьогодні вітер-вітер, аж в кімнаті чути, як гуде, в дитсадок давно пішли всі діти, бо город на підвіконні їх там жде!

Читати далі

Вихованці середньої групи «Посмішка» разом з вихователями Аллою Віталіївною та Іриною Олександрівною  влаштували та  яскраво прикрасили міні-город, де у контейнерах з грунтом та стаканчиках з водою ростуть цибуля, пшениця, кріп, кабачок, а також розпустилися поставлені у воді гілочки форзиції. Міцні паростки рослин тягнуться до сонечка та створюють весняний настрій у груповій кімнаті.

Щодня вихованці спостерігають за сходами і ростом рослин,   помічають зміни в їх розвитку та проводять міні-досліди: порівнюють цибульку, яка проросла в темряві та на підвіконні, розглядають пророщені зерна під лупою.

Під час трудової діяльності діти отримали навички вирощування рослин власноруч: насипали грунт індивідуальною лопаткою в стаканчики, поливали та робили ямку, відрізали хвостик та садили цибульку.

Кожен має змогу спостерігати за ростом своєї цибулинки, адже стаканчики відмічені індивідуальною картинкою. Маленькі дослідники з нетерпінням чекають пророщення зелених пагонів цибулі, яка є корисним джерелом вітамінів взимку. Діти із задоволенням смакують її за обідом та зміцнюють свій імунітет.

Ось так у безпосередній дослідницькій діяльності у дітей   формується екологічна свідомість.