Ви тут: Головна > Новини > Навчаємось, граючись

Навчаємось, граючись

«Не вчитися, а грати» – так коротко можна охарактеризувати інноваційну методику Миколи Зайцева, за якою працює Олена Дідовець у групі «Веселка».

Читати далі

Для успішного оволодіння грамотою у групі створені необхідні  умови: закуплені таблиці та  кубики, виготовлені  різноманітні  дидактичні ігри.

Заняття гуртка  проводяться  по підгрупах,  в ігровій формі. В процесі занять діти постійно рухаються,  не сидять на місці:  підходять до таблиць, грають в ігри на килимку,  оперують кубиками.

Малята із задоволенням  вирушають у «Казкове місто», де живе величезна родина букв, подорожують  «До країни Звуків», відвідують «Чарівне містечко», разом з казковими героями вони  проспівують веселі пісеньки  а чарівна указочка  допомагає  написати  своє ім’я  по таблиці.

Особливо  подобається малюкам оперувати з кубиками.  Разом з Оленою Іванівною вони легко виконують такі вправи як: «Заспівай пісеньку кубика», «Натисни на кнопочку», «Побудуй башточку», «Потяг», «По доріжці я іду, кубики назву»  та інші.

Граючи в такі ігри, як «Хмарка та краплинки», «Ялинка та сніжинки», «Кульки та слоненя», «Новорічна ялинка», «Завантаж машину», «Підбери пелюсточку», «Склади картинку та прочитай слово», вихованці непомітно для себе починають запам’ятовувати літери, підбирати склади до заданих приголосних, склади розрізні картинки, утворювати та читати прості слова.

Малята групи «Веселка»  залюбки та із задоволенням відвідують гурток «Читайлик» та навчаються граючись.