Ви тут: Головна > Новини > Як “чомусики” подорожували

Як “чомусики” подорожували

З давніх давен  люди бажають один одному здоров`я, адже – це безцінний скарб,  тому вихователі дитсадка  «Мальва» навчають  дітей здоровому способу  життя.

Одного  осіннього дня вихователь  групи «Чомусики» Світлана Вікторівна Левчук запросила старших дошкільнят   у подорож, щоб здобути ключі від скриньки, де лежить сюрприз Королеви здоров`я.

 Читати  далі

Мандрівка виявилась загадковою, адже  на дорозі діти помітили камінець з написом: «Наліво підеш – в болото попадеш, направо – хащі знайдеш, прямо – на острів попадеш!». Вихованці не розгубились і рушили прямо по дорозі до острова, там на них чекала  дівчина Неохайка.  Діти одразу ж погодились на її прохання зібрати сміття на острові, адже знають, що «Чистота – запорука здоров`я», а у смітті завжди заводиться безліч мікробів. Вони одягнули рукавички і одразу ж зібрали усі сміттєві відходи  у баки для сміття, таким чином здобули першого ключа.

Щоб отримати другого ключа, потрібно було відгадати загадки про внутрішні органи людини а відгадки-картинки вкласти у книгу, яку вручила дітям Неохайка. Дошкільнята відгадали загадки та отримали другий ключ. Для здобуття третього ключа  діти домірковували кінець прислів’я про здоров`я.

На острові малята виявили справжню зелену аптеку з лікарськими  рослинами: подорожник, звіробій, чебрець, мати й мачуха, м’ята, хміль, ромашка, чорнобривці, кропива тощо.

Вихованці робили ароматичні мішечки із цих рослин, розповіли про їх лікувальні властивості та вгадували рослини на запах. А Неохайка за це подарувала  четвертого ключа.

Раптом у Неохайки заболів живіт, виявилось, що вона щось небажане з`їла. В дослідницькій лабораторії вихователь разом з дітьми пересвідчились у досліді, що такі продукти, як чіпси та сухарики можуть зашкодити здоров`ю, адже у них міститься багато олії та різних гострих і солоних приправ, які викликають біль у животі та нудоту. 

Досліджуючи солодку газовану воду, діти  виявили багато бульбашок,  (бульбашки у воді – це вуглекислий газ, що викликає запаморочення).

Проціджуючи солодку воду через ватний фільтр,  діти помітили хімічний барвник, який може спричинити алергію.

За слушні поради про вживання корисної їжі Неохайка подарувала дітям п’ятого ключа. Веселою руханкою діти збадьорились та показали, як потрібно займатися, щоб бути стункими та спритними, за що отримали шостого ключа.

Щоб добратись до садочка,  потрібно було розгадати кросворд. На всі  запитання діти швидко дали відповідь, одержавши  назву літака – «Валеологія»! Швидко домчав літак подорожніх до стін рідної “Мальви”.

В дитсадочку діти відчинили скриньку, вставляючи ключі в отвори, які відповідали формі ключа. Справжнім сюрпризом виявились вітаміни, що лежали у скринці Королеви Здоров`я.

Мандрівка виявилась захоплюючою, із загадковими пригодами, які дуже люблять діти.  А головне,  дошколярики отримали  знання про те, як змолоду берегти своє здоров`я!