Ви тут: Головна > Новини > Тренують пальчики малята

Тренують пальчики малята

Ні для кого не секрет, що мовленнєвий розвиток малюків знаходиться в прямій залежності від дрібної моторики рук. Василь Сухомлинський писав: «Розум дитини – на кінчиках її пальців».

 

Читати далі

Рівень розвитку дрібної моторики – один з показників інтелектуальної готовності дитини до школи. Саме тому вихователі групи «Перлинка» велику увагу приділяють розвитку дрібної моторики  рук дітей під час різних видів діяльності.

 

 

Цікаво спостерігати за дітлахами групи, за їх  клопіткою працею під час нанизування  намистинок  на мотузок. А яке захоплення викликає сортування ґудзиків за кольором, величиною чи кількістю отворів.  Кожна дитина може повправлятися в прикрашанні тортика, чи підібрати вбрання для ведмедика, граючи в гру  «Одягни ведмедика» (шнурування).

 

 

Творчий процес створення візерунків із мозаїки і  споруд із різноманітних конструкторів також чудово  розвиває  пальчики, що в свою чергу позитивно впливає на мовлення дітей, розвиток їх творчих та конструктивних здібностей.

 

 

Вихователь  Майя Петрівна Хворостяна залюбки навчає пальчиковим іграм із віршованим супроводом та з використанням різних предметів: масажних м’ячиків, олівців, камінчиків, намистинок.

 

 

Гарно розвивають дрібну моторику рук  і ігри з прищіпками, в які діти грають на заняттях і в повсякденному житті.

 Справжньою знахідкою для розвитку творчості, просторових уявлень, дрібної моторики рук дітей є математичний планшет, на якому діти відтворюють візерунки за допомогою канцелярських резинок.

 

 

Це невеликий перелік того, що наші маленькі «перлинки» роблять своїми рученятами і кожна така гра, кожна праця це крок до нашої головної мети бути кмітливими, розумними і вміти гарно  говорити.